Web Analytics Made Easy - Statcounter

  کرونا ممکن است به عنوان یک عامل که بسیاری از شئونات زندگی ما در حوزه های مختلف بهداشت و سلامت، جامعه، فرهنگ، ورزش، اقتصاد، سیاست و ... تحت تاثیر قرار داده است؛ حالا حالاها از این ویروس و عوارضش بشنویم و برای آن نسخه بپیچیم.   به گزارش صدای ایران از جماران، از 30 بهمن ماه که نخستین موارد ابتلا به کرونا در کشورمان شناسایی و البته منجر به فوت 2 نفر در قم شد؛ این ویروس همه ابعاد زندگی ما را تحت الشعاع خود قرار داده است؛ موضوع فقط هم مختص به ایران نیست، بلکه اکنون بسیاری از کشورهای دنیا درگیر مبارزه با «کووید-19» شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نزدیک 75 روز یعنی دو ماه و نیم از زندگی کردن ما با «کرونا» می گذرد و هر روز عوارض آن را به عینه در بخش های مختلف شاهد هستیم.
یکی از جدی ترین عوارض شیوع این ویروس تحت تاثیر قرار دادن کسب و کارهای مختلف و همچنین بیکار شدن جمعی از کارگران بخش های مختلف است که البته پیش بینی های قانونی در خصوص تحت پوشش قرار گرفتن آنها در قوانین تامین اجتماعی و دریافت بیمه بیکاری تا زمان اشتغال مجدد به کار شده است، اما از قرار معلوم سازمان عریض و طویل «تامین اجتماعی» قصدی برای پرداخت حقوق قانونی «کارگران بیکار شده» ندارد و شرط و شروط هایی را برای بیمه بیکاری مشخص کرده است.
مطابق با سندی که به دست خبرنگار «جماران» رسیده در تاریخ اول اردیبهشت ماه و در نامه ای که به امضای «مهرداد قریب» معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی رسیده، نگاشته شده است؛ این سازمان خطاب به ادارات کل بیمه استان ها پرداخت مقرری بیمه بیکاری تحت تاثیر «کرونا» را منوط به محقق شدن برخی شرط و شروط ها کرده و انگار فعلا خبری از پرداخت بیمه بیکاری به کارگران بیکار شده نیست.
در متن این نامه آمده است: «احتراما پیرو ابلاغیه شماره 1470/98/5000 مورخ 28/12/98، نظر به اینکه دستورالعمل مربوط به نحوه شناسایی بیکاران مشمول تعیین مشاغل کم خطر و پرخطر، نحوه واریز کمک هزینه بیکاری، مدت پرداخت و ... در سازمان برنامه و بودجه کشور در حال تدوین بوده و پرداخت مقرری بیکاری به مشاغل متاثر از بیماری کرونا مستلزم تصویب دستورالعمل مذکور در ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و تخصیص اعتبار از محل منابع صندوق توسعه ملی می باشد، لذا خواهشمند است دستور فرمائید تا ابلاغ ساز و کار اجرایی مربوطه از برقراری مقرری مذکور خودداری و مراتب را به نحو مقتضی به مراجع ذیصلاح استانی منعکس نمایند. بدیهی است، به محض صدور دستورالعمل مربوطه و تخصیص اعتبار لازم، شیوه نامه اجرایی متعاقبا ارسال خواهد شد.»
این ابلاغیه سازمان تامین اجتماعی به ریاست «مصطفی سالاری» در صورتی است که این سازمان از منابع دریافتی روی حق بیمه در سال ۹۸ سه درصد را بابت تعهد پرداخت و عمل به قانون بیمه در زمان بیکاری کارگران دریافت کرده است و منوط کردن پرداخت بیمه بیکاری به تامین منابع مالی از سوی دولت، خلاف تعهدات بیمه گری و خیانت به بودجه اخذ شده از بیمه پردازان و کارگران است.
سازمان تامین اجتماعی باید توضیح دهد که حدود ۵ هزار میلیارد تومانی را که از این راه دریافت کرده، چگونه ذخیره و در چه راهی هزینه کرده است، چراکه اگر این منبع مالی عظیم را فقط در بانک ذخیره سازی می کرد، امروز بیش از ۷ هزار میلیارد تومان برای عمل به بیمه بیکاری در اختیار داشت، لذا نهادهای نظارتی باید درباره این ابلاغیه خلاف تعهدات سازمان به بیمه گران ورود جدی داشته باشند.
چطور رئیس سازمان تامین اجتماعی که فقط به دلیل اسپانسرینگ ستاد انتخاباتی «حسن روحانی» در استان های جنوبی استاندار دو استان و سپس این سازمان عریض و طویل شده، حقوق کارگرانی را که پیشتر در حقوق بیمه پرداختی از دریافتی های ماهانه شان گروکشی می کند و پرداخت شدن آن را منوط به دریافت اعتبار از محل صندوق توسعه ملی می داند، امورات زندگی این طبقه را که با همان دریافتی های آخر ماه سر می شود، می خواهد لنگ بگذارد؟
نهادهای نظارتی باید در این خصوص ورود جدی داشته باشند. اینکه سازمان تامین اجتماعی از منابع دریافتی روی حق بیمه در سال ۹۸ سه درصد را بابت تعهد پرداخت و عمل به قانون بیمه در زمان بیکاری کارگران دریافت کرده است و حالا با صدور یک ابلاغیه به ادارات کل استانی تاکید بر عدم برقراری مقرری می کند، جای سئوال است؟!
آقایانی که در سازما تامین اجتماعی نشسته اند و صدور چنین ابلاغیه هایی «اُرد ناشتا» می دهند، یا از شرایط زندگی کارگران در وضعیت اقتصادی نابه هنجار کنونی اطلاعی ندارند! یا اینکه حقوق های آنچنانی که دریافت می کنند، چنان آنها را به صاحبان اصلی تامین اجتماعی یعنی کارگران و بیمه پردازان بی اعتنا کرده اند که حتی تلاشی هم برای اینکه بفهمند «اگر یک کارگر حقوق آخر ماهش را نگیرد، ممکن است چه مشکلاتی در زندگی اش ایجاد شود؟» هم نمی کنند.
روز گذشته هم، «مهدی شکوری» مدیرکل بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی درباره مقرری بیمه بیکاری افرادی که با شیوع ویروس کرونا بیکار شده‌اند، گفته بود که «‌تاکنون حدود 790 هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت‌نام کرده‌اند که با پایش‌های صورت گرفته 660 هزار نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری در کشور هستند.  او هم با صحه گذاشتن بر ابلاغیه منتشر شده در این گزارش وعده پرداخت مقرری بیمه بیکاری ماه فروردین را در صورت تأمین اعتبار در آینده‌ای نزدیک داده است! آینده که معلوم نیست چه زمانی خواهد بود؟!  

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: کرونا تامین اجتماعی حقوق کارگران بیمه بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۹۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری

رعیتی فرد, معاون وزیرکار چند روز پیش درباره جمع بندی نهایی لایحه پیشنهادی در خصوص امنیت شغلی کارگران گفت: این لایحه را (شنبه 8اردیبهشت ماه1403)به دفتر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواهیم برد تا اصلاحات لازم روی آن انجام و به تایید دولت برسد و سپس در مجلس تصویب شود.

به گزارش تسنیم، بخش عمده ای از اصلاحات در این زمینه پیرامون امنیت شغلی کارگران است که رعیتی فرد، معاون وزیرکار درباره اصلاح قانون کار و پیشنهادات دولت گفته است: قبلاً برای مشاغل غیرمستمر و پروژه‌ای این قانون در دولت قبل مطرح شد که اگر پروژه بیش از چهار سال طول کشید، تا پایان پروژه کار کارگر به صورت دائمی ادامه پیدا کند و در غیر این صورت مشمول مقرری بیمه بیکاری شوند. چون قبلاً کارگران پروژه‌ای مشمول مقرری بیمه بیکاری نبودند. از اسفندماه گذشته کلیه نیروهای پروژه‌ای مشمول این قانون شدند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: طرح اصلاح قانون کار ما به عنوان لایحه به مجلس جدید خواهد رسید و در مجلس یازدهم مطرح نخواهد شد.

وی در پاسخ سوالی پیرامون جزئیات تغییرات بیمه بیکاری با بیان اینکه «در نرخ بیمه بیکاری و 3درصد سهم کارفرما تغییری ایجاد نشده است» گفت: ما با مطالعه تجربه بیمه بیکاری در چند کشور مطرح جهان، به این نتیجه رسیدیم که در برخی کشورها تنها کارفرما حق بیمه پرداخت نمی‌کند و سهمی نیز کارگر پرداخت می‌کند.

تنها در ایران است که ما سهم 3درصدی کارفرما را داریم که در اصلاح قانون بیمه بیکاری ما پیشنهاد افزایش شمول آن را دادیم. زیرا قبلاً دامنه شمول کارفرمایان ملزم به پرداخت حق بیمه بیکاری کمتر بود و برای مثال کارفرمایانی که در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی بودند، مشمول قانون بیمه بیکاری نمی‌شدند و کارگران پروژه‌ای نیز مشمول بیمه بیکاری نبودند.

رعیتی فرد با تاکید بر بحث اصلاح قانون بیمه از کارافتادگی گفت: اگر در انتهای دوره منتهی به بازنشستگی فردی دچار از کارافتادگی نیز نمی‌شد، مشمول قانون بازگشت به کار نبوده و بیمه بیکاری دریافت نمی‌کرد.

ما پیشنهاد دادیم که فقط اگر مشخص شود کارگر از کارافتاده و ناتوان است تا پایان دوره منتهی به بازنشستگی به کار بازنگشته و مقرری بیمه بیکاری نگیرد و در غیر این صورت محروم نشود. البته منابع صندوق بیمه بیکاری ما نیز محدود است و باید بتواند در شرایط بحرانی مانند کرونا ناگهان نرخ بیکاری بالاتری رقم خورد، بتواند افرادی که سال‌ها بیمه‌پردازی کردند را تحت پوشش خود قرار دهد.

رعیتی فرد در ادامه با آوردن آماری اظهار کرد: تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری ما در سال1401 حدود 240هزار نفر بود که اکنون این رقم به 160 هزار نفر کاهش یافته است. این کاهش مقرری بگیران حاکی از کاهش نرخ بیکاری است. با آیین نامه جدید که در این حوزه تنظیم شده، امید داریم این رقم از امروز نیز در آینده کمتر شود.

وی تصریح کرد: درباره بحث بازگشت به کار، تفاهمنامه ای سه جانبه را با تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای امضا کردیم که طبق آن کسانی که مقرری بیمه بیکاری مشمول آن‌ها می‌شود، حتماً باید بعد از شش ماه با فراخوان‌های انجام شده از سوی سازمان تامین اجتماعی و سازمان فنی‌وحرفه‌ای آموزش ببینند.

اگر آن‌ها نتوانند در همان محل قبلی مشغول به کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی خودشان نسبتی ندارد، آموزش فنی‌وحرفه‌ای برایشان لحاظ شود و به بازار کار در رشته کاری دیگری بازگردند.

معاون وزیر کار افزود: اینکه کارگر بیکار شده مدام در حالت بیکاری و دریافت مقرری باقی بماند، دیگر نباید ممکن شود و باید الزامی بوجود بیاید که نیروی کار بیکار شده به بازار کار خود بازگردد. جدول فعلی مقرری بیمه بیکاری ما فعلا تا 50ماه است که به نسبت همه کشورهای جهان بیشتر انجام می‌پذیرد.  برای متاهل‌ها 50ماه بیمه بیکاری و برای مجردها 36ماه (3سال) مقرری می‌پردازیم. این درحالی است که کسی که با وجود مقرری بیمه بیکاری دیگر به سر کار نمی‌رود، در دوره طولانی فاصله از کار، برگشتنش به محیط تولید سخت می‌شود و ما باید تلاش کنیم که افراد با آموزش به محیط کار برگردند. زیرا اکنون در بازار کار نیازمند افراد ماهری هستیم که بیش از چندین سال در یک حوزه کار کردند.

رعیتی فرد اضافه کرد: دستورالعمل این آیین نامه جدید که محصول توافق ما با سازمان تأمین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای است، تصویب و به استان‌ها ابلاغ شده است و افراد بیکار شده باید به چرخه آموزش و سپس بازار کار بازگردند.

  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی: مطالبات کلیه داروخانه‌ها پرداخت شد
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • ابلاغیه اجرای تفسیریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی
  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به تامین اجتماعی؛ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها